Bericht van de voorzitter 09-11-2022

Published by Jan Leenheer on

Lelystad 09-11-2022
 
We gaan alweer op weg naar het einde van het jaar. De zomer is voorbij en de herfst is aangebroken. Dagelijks worden we door de media geconfronteerd met allerlei zaken die het er allemaal niet vrolijker op maken. Maar zoals jullie weten is opgeven geen optie en we zullen er toch iets van moeten maken. Zelf heb ik gesprekken met veteranen van alle leeftijden en krijgsmachtdelen, en ik merk dat het voor velen niet makkelijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. Realiseer je wel dat je deel uitmaakt van een zeer grote groep (646) veteranen die woonachtig zijn in Lelystad en dat we elkaar in tijden van tegenslag kunnen helpen.

Terugblik op de gemeentelijke Veteranendag van 2022

Afgelopen 24 september hebben we op uitnodiging van burgemeester Mieke Baltus onze gemeentelijke Veteranendag weer kunnen houden. Bij de uitnodiging van dit jaar hebben wij ook aan jullie allen gevraagd of je je gegevens met ons wilde delen. Velen van jullie hebben dat ook gedaan, waardoor onze administratie weer een stuk completer is geworden. Ook heeft iedere veteraan dit jaar een coin van de burgemeester gekregen. Het is een mooie en tastbare blijk van waardering waarmee de burgemeester en de gemeente Lelystad haar veteranen eert. Er waren ongeveer 120 veteranen en partners aanwezig. Zelf heb ik met tientallen van jullie gesproken en ik heb de indruk gekregen dat iedereen het erg naar zijn/haar zin had en dat het erg gezellig was.

Jaarafsluiting

Zoals ik al schreef, naderen we alweer het einde van het jaar en de feestdagen komen er aan. Wij als bestuur van de Stichting Veteranen Lelystad willen dit graag met u vieren, door een gezellig hapje en een drankje aan te bieden. Omdat wij afhankelijk zijn van een externe partij, kunnen wij nu nog niet de juiste datum en tijd aan jullie doorgeven. Wij streven ernaar om dit op 2 december te doen, op de datum van onze reguliere inloopavond, de eerste vrijdagavond van de maand december. De communicatie v.w.b. de locatie, tijd en de officiële uitnodiging, zullen wij plaatsen op onze facebook-groep Veteranen Lelystad, de agenda op onze website www.veteranenlelystad.nl en via de Unit Victor App. Als je hierbij aanwezig wil zijn, dan graag even aanmelden bij Erna de Voor (Penningmeester SVL) ernadevoor@gmail.com

Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2023 locatie de Waterbever

Hierbij alvast de uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie van de Stichting Veteranen Lelystad. Deze uitnodiging geld voor de veteraan en de partner. De nieuwjaarsreceptie zal plaatsvinden in het buurtcentrum De (Water) Bever in de Voorstraat 313 te Lelystad. Zaal open om 19.30 uur, aanvang officiële gedeelte 20.00 uur. De communicatie en de officiële uitnodiging hierover zal plaatsvinden via deze nieuwsbrief, via onze facebook-groep Veteranen Lelystad, de agenda op onze website www.veteranenlelystad.nl en via de Unit Victor App. Als je hierbij aanwezig wilt zijn, dan graag even aanmelden bij Erna de Voor (Penningmeester SVL) ernadevoor@gmail.com

Eerste lustrumfeest van de Stichting Veteranen Lelystad

Het is bijna zo ver. Op 07-02-2023 bestaat de Stichting Veteranen Lelystad al weer vijf jaar. Een aantal veteranen onder jullie kunnen zich nog wel herinneren dat we bij lunchroom Harrels bijeen kwamen om te bespreken of er animo was om ons als veteranen te organiseren. Er werd toen besloten om een bestuur samen te stellen die deze kar ging trekken en zie de Stichting Veteranen Lelystad was geboren. Inmiddels zijn wij niet meer weg te denken uit Lelystad en ook buiten Flevoland is onze naam bekend. Op dit moment zijn wij als bestuur druk bezig om hier op een feestelijke manier invulling aan te geven. Op welke manier en welke datum dat wordt moeten we nog bespreken, maar het wordt in ieder geval een gezellig lustrumfeest. De communicatie hierover zal plaatsvinden via onze facebook- groep Veteranen Lelystad, de agenda op onze website www.veteranenlelystad.nl en via de Unit Victor App. Als je hierbij aanwezig wilt zijn, dan graag even aanmelden bij Erna de Voor (Penningmeester SVL) ernadevoor@gmail.com

Kent u een veteraan die wij kunnen verblijden met een kerstpakket?

“Speciale Veteranen Actie”

Dit jaar is er de mogelijkheid om een veteraan voor te dragen van de Stichting Veteranen Lelystad, die extra aandacht verdiend in deze moeilijke tijden. Deze eindejaaractie is financieel mogelijk gemaakt door het Karel Doorman Fonds, Ondersteuning Veteranen Activiteiten en Hulp voor Helden. Met hulp van het Veteranen Search Team worden deze pakketten samengesteld en verpakt. Een mooi initiatief voor onze veteranen! Er zijn 25 pakketten te vergeven aan de Stichting Veteranen Lelystad. Wij geven dit geschenk graag aan een veteraan waarvan jij denkt dat hij of zij deze verdient. Je kunt een email sturen naar veteranenlelystad@gmail.com met een kleine motivatie en voorzien van de gegevens van degene aan wie wij dit pakket gaan geven. De aanmeldingen dienen uiterlijk 4 december 2022 bij ons binnen te zijn. Uit alle inzendingen zullen we er 25 kiezen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Hiermee geven we invulling aan de gedachte van Ted Meines, “zorg voor elkaar en hou elkaar vast”.

Theater voorstelling

Hierbij een uitnodiging voor veteranen van Lelystad. Alphons Pattynama geeft 8 januari een voorstelling in de Kubus waar wij als veteranen gratis naar toe kunnen. Tijdens de voorstelling komt Wieteke van Dort langs als Tante Lien die velen van ons wel kennen, zeker onze Indiëgangers. Als het je wat lijkt om een leuke middag te hebben geef je dan bij Jan Leenheer op via een persoonlijk bericht (PB) via Facebook (Messenger). Of per mail via veteranenlelystad@gmail.com.
Voor meer info kan je kijken op de website 1616 entertainment. Zaal open om 14.00 uur aanvang voorstelling 14.30 uur.

Stand van zaken huisvesting SVL

Op dit moment is er nog geen vooruitgang te melden. Het contact met de gemeente Lelystad is goed en achter de schermen wordt er nagedacht over hoe het een en ander te realiseren is. U kunt er van uitgaan dat wij onze uiterste best zullen blijven doen om eigen huisvesting te realiseren voor de Stichting Veteranen Lelystad.

Unit Victor

Op 7 oktober hebben we tijdens onze vaste inloopavond bezoek gehad van Ronald en Bas van Unit Victor. Deze App, die jullie op je telefoon kunnen installeren biedt veteranen de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Ook wordt deze App gebruikt om evenementen bekend te stellen aan de veteranen. De App is volledig veilig en gegevens worden niet gedeeld.

Stichting Veteranen in Aktie

Tijdens onze inloopavond op 4 november hebben we bezoek gehad van Jordy Hilt van de Stichting Veteranen in Aktie. Deze stichting houdt zich volkomen belangeloos en zonder winstbejag bezig met het vervullen van wensen voor veteranen en hun gezin, die momenteel door diverse redenen een zware tijd doormaken. Door het vervullen van de wens wil de stichting hen een positief duwtje in de rug geven. Dit kan een rondleiding op een vliegbasis, een rit in een supercar, een bezoek aan een museum of dierentuin zijn, hulp met de tuin of een verhuizing. Momenteel heeft de stichting al 21 wensen vervuld met een zeer beperkt budget. De Stichting Veteranen in Aktie werkt met goedkeuring van het NLVi. Ook in Lelystad is het mogelijk om veteranen aan te melden om een wens in vervulling te laten gaan. Als jullie iemand willen aanmelden stuur dan even een berichtje naar veteranenlelystad@gmail.com Het is zeker de moeite waard om de website van de Stichting Veteranen in Aktie www.veteraneninaktie.nl te bezoeken.

Veteranen gezocht om vrijwilliger te worden bij Batavialand

Batavialand en de werf met VOC-Schip zoekt op dit moment vrijwilligers. Mocht u wekelijks of maandelijks een aantal dagen vrij hebben en behoefte/zin hebben om samen met een team, de bezoekers van Batavialand welkom te heten of te gidsen. Kijk dan op www.batavialand.nl/vacatures voor meer informatie.

Veteranen Ontmoetings Centrum

Ik hoop u allen, zeker in het volgend jaar op de eerste vrijdagavond van de maand tussen 19.30 uur en 22.00 uur te ontmoeten in ons Veteranen Ontmoetingscentrum in het pand “De Bekleder Lelystad” aan de Kempenaar 01-22 om onder het genot van een bakje koffie en een hapje en een drankje elkaar te treffen en gezellig met elkaar te praten en herinneringen te delen. Ik wil u aanraden om regelmatig op onze Facebook-groep Veteranen Lelystad te kijken en onze website www.veteranenlelystad.nl te bezoeken voor nieuwe activiteiten en aanpassingen in onze agenda.

PS. Als u naar de inloopavond op de eerste vrijdagavond van de maand, of naar een andere bijeenkomst zoals jaarafsluiting, nieuwjaarsreceptie of lustrumfeest komt, laat u komst dan even weten door een mailtje te sturen naar Erna de Voor (Penningmeester SVL) ernadevoor@gmail.com dan kunnen wij rekening houden met de inkoop van hapjes en drankjes.

Zoals u weet: “Opgeven is geen optie”

Met vriendelijke veteranengroet,

Harry Hanenburg
Adjudant b.d.
Voorzitter Stichting Veteranen Lelystad

Website: www.veteranenlelystad.nl
Mail: veteranenlelystad@gmail.com
Facebook (besloten privé groep): Veteranen Lelystad
Evenementencommissie: evenementenveteranenlelystad@gmail.com

0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *