4 en 5 mei in Lelystad

Published by admin on

Op 4 mei vond in het Stadspark de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst plaats. Op 5 mei werden in het Lelycentre de lopers van AV Spirit en Stichting sport en integratie Lelystad met het bevrijdingsvuur verwelkomd door burgemeester Ina Adema.
Kransen bij het herdenkingsmonument
Stille tocht en kranslegging

Voorafgaand aan de herdenkingsbijeenkomst in het Stadspark op 4 mei vond een stille tocht plaats. Deze ging van woonzorgcentrum De Uiterton door het Stadspark naar het herdenkingsmonument van Willem Bouter. Daar werden diverse toespraken gehouden en werden namens gemeente Lelystad en diverse organisaties en groeperingen in de stad kransen gelegd.
Bevrijdingsvuur

Op 5 mei werden ’s morgens rond 10.00 uur de hardlopers van AV Spirit en Stichting sport en integratie Lelystad met het bevrijdingsvuur uit Wageningen in het Lelycentre verwelkomd. In een speciaal daarvoor geplaatste schaal werd door burgemeester Ina Adema het bevrijdingsvuur ontstoken.

Categories: 4/5 Mei