brief voorzitter

Published by Jan Leenheer on

Lelystad 09-11-2020

Beste veteranen vrienden,

Het is al weer even geleden dat ik iets van mij heb laten horen. Maar zoals jullie van mij gewend zijn ben ik weer even achter de computer gekropen om een aantal zaken met jullie te delen.

Uiteraard hoop ik dat het goed gaat met jullie gezondheid en die van jullie dierbaren en dat jullie in deze tijd en de daarbij horende Corona maatregelen gezond blijven en het hoofd koel houden.

Afgelopen week werden wij als bestuur op de hoogte gebracht door Ina Adema, onze beschermvrouwe, dat er bij haar een kwaadaardige tumor was ontdekt, deze is tijdens een operatie verwijderd. Zij zal een verdere preventieve behandeling moeten ondergaan waarbij de behandelingen gericht zijn op volledige genezing. Wij hebben haar natuurlijk laten weten dat wij erg met haar meeleven en wij wensen haar en haar partner veel sterkte toe voor de toekomst en wij hopen dat zij volledig zal herstellen.

Enkele weken terug hebben wij contact gehad met Hendrik-Jan van Tilburg. Hij is de voorzitter/vertegenwoordiger particuliere initiatieven van de Samenwerkende Veteranenontmoetingscentra. Deze organisatie is op dit moment bezig om alle veteranen verenigingen en stichtingen in Nederland te organiseren. Hier zijn wel een aantal eisen aan verbonden die ervoor moeten zorgen dat de kwaliteit van de veteranen ontmoetingscentra gewaarborgd word en blijft en dat de wildgroei word tegengegaan. Tijdens een bezoek en het gesprek wat wij met Hendrik-Jan hebben gevoerd bleek dat hij erg onder de indruk was van onze locatie en de inrichting van ons veteranen ontmoetingscentrum en wij voldoen volgens hem aan de gestelde eisen. Hij zal een positief advies uitbrengen en wij zullen als het allemaal rond is per 01 januari 2021 toetreden tot de Samenwerkende Veteranenontmoetingscentra.

Een van de initiatieven die door de Samenwerkende Veteranenontmoetingscentra worden gesteund is het verzoek van de Karel Doorman stichting om aandacht de besteden aan de eenzaamheid onder veteranen. De Karel Doorman stichting heeft het verzoek gedaan om te inventariseren welke veteranen binnen de gemeente lelystad hiervoor in aanmerking komen. Wij hebben deze vraag aan de veteranen voorgelegd, met het verzoek om eenzame veteranen op te geven en op bezoek te gaan bij deze veteranen met een presentje wat door de Karel Doorman stichting word verstrekt. Wij zullen de komende weken verslag doen van de verdere ontwikkelingen die hiermee te maken hebben.

Zoals jullie hebben kunnen zien hebben we de verbouwing en de inrichting van ons Veteranen Ontmoetings Centrum zo goed als afgerond. Er zijn een paar mooie vitrine kasten geplaatst, waar wat kleine militaire spulletjes in getoond kunnen worden. Als jullie nog interessante spulletjes over hebben en je denk dat ze in de vitrine passen kunt jullie dit laten weten via het contact formulier wat op de website staat.

Helaas zijn wij als Stichting Veteranen Lelystad genoodzaakt, omdat de Corona maatregelen dit bepalen, om alle veteranen activiteiten stil te leggen. Wij vrezen dat dit voor de rest van dit jaar zal blijven gelden. Dit houdt voorlopig in dat onze ontmoetingsavonden op de eerste vrijdagavond van de maand helaas niet door zullen gaan.

Ik wil jullie vragen om elkaar in de gaten te houden. Ook al kan dit dan misschien niet fysiek maar er zijn tal van mogelijkheden, zoals via de telefoon, mail of via facebook om elkaar daar waar nodig te ondersteunen. Samen moeten we door deze ellendige tijd heen zien te komen en we hopen dat er ergens op de wereld een oplossing wordt gevonden om het Corona virus de kop in te drukken.

Zoals jullie weten: “Opgeven is geen optie”

Met vriendelijke veteranen groet,

Harry Hanenburg

Adjudant b. d.

Voorzitter Stichting Veteranen Lelystad