Coronabericht van de voorzitter

Gepubliceerd door Jan Leenheer op

Lelystad 3 mei 2020

Beste Veteranen,

Zoals wij allemaal dagelijks ervaren houdt het Corona virus ons nog steeds in zijn greep. Het is helaas niet anders en wij zullen ons leven en dat van onze naasten zo goed mogelijk moeten schikken naar de omstandigheden. Helaas heeft het Corona virus al een van onze mede veteranen (Henk van Jaarsveld) het leven gekost. Henk is op 10 april 2020 overleden en op 17 april 2020 in besloten kring gecremeerd. Als bestuur hebben wij namens de Stichting Veteranen Lelystad een condoleance en bloemen aan de familie van Jaarsveld overgebracht. Zodra wij weer bijeen zijn zullen wij hier op gepaste wijze bij stil staan. Zoals jullie weten, zijn onze ontmoetingsavonden op de eerste vrijdag van de maanden april en mei komen te vervallen, omdat het niet is toegestaan om met meerdere personen bij elkaar te komen. Of onze ontmoetingsavond op 5 juni 2020 doorgaat, laten we nog even afhangen van verdere maatregelen en richtlijnen die in de maand mei op ons afkomen. Houd in ieder geval onze Facebook en de website pagina goed in de gaten. Ook de dodenherdenking op 4 mei 2020 komt helaas te vervallen. Er zullen wel een paar kransen worden geplaatst, bij het monument in het stadspark. Er zullen een paar genodigden bij aanwezig zijn, waaronder twee veteranen. Van deze gebeurtenis zullen beeld en geluid opnamen gemaakt worden die op onze facebooksite Veteranen Lelystad te zien zullen zijn. Helaas kunnen er om reden van de gezondheid en de Corona maatregelen niet meer veteranen of bezoekers bij aanwezig zijn. Ik wil alle veteranen dan ook verzoeken om op 4 mei 2020 thuis te blijven en om niet naar de dodenherdenking te komen. Ook zijn alle festiviteiten op 5 mei gecanceld. Over onze veteranendag op 13 juni 2020 is het bericht binnen gekomen dat deze ook is gecanceld. In heel Nederland zijn alle bijeenkomsten waar een vergunning voor nodig is afgelast. Deze maatregel loopt tot 1 september 2020. Zoals jullie kunnen lezen is er weinig positiefs te melden. Het enige positieve is dat onze gezondheidszorg en vooral de intensieve care in de ziekenhuizen niet overbelast zijn geraakt en dat het aantal opgenomen patiënten dagelijks afneemt. Persoonlijk ben ik van mening dat wij met z’n allen (het Nederlandse volk) sterker uit deze strijd zullen komen, alhoewel ik mij goed realiseer dat er bij heel veel mensen groot persoonlijk leed is. Ik vraag jullie om in ieder geval goed op elkaar te letten en probeer zoveel mogelijk contact met elkaar te houden via de telefoon of op een andere wijze. Laat in ieder geval iets van je horen als je om wat voor reden merkt dat het niet goed met je gaat, mogelijk dat we dan iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik wens jullie voor de komende tijd veel sterkte toe en houd vol. Zoals jullie weten is opgeven geen optie.

Met vriendelijke veteranengroet.

Harry Hanenburg

Voorzitter Stichting Veteranen Lelystad